Oma media palkinto-1200x6302

”Pysäyttävän laadukas tiedejulkaisu” – Kemia-lehti palkittiin Oma media -kilpailussa

Kemia-Kemi-lehti on saanut kunniamaininnan laadukkaasta sisällöstään Procomin vuotuisessa Oma media -kilpailussa. Era uudisti lehden brändin, konseptin ja ulkoasun vuoden 2023 alussa.

”Kemia-Kemi-lehti on erinomainen ratkaisukeskeinen tiedejulkaisu. Lehden suurin anti on sen sisällössä: lehti sisältää kansantajuisia artikkeleita ja sujuvaa, elävää sekä helposti omaksuttavaa kerrontaa. Lehti on malliesimerkki erityistoimialan popularisoinnista ja sen pedagoginen lähestymistapa on onnistunut. Lehden peruspalikat ovat hyvin kohdillaan – se on pysäyttävän laadukas ja kiinnostava.”

”Kansi on helposti lähestyttävä ja houkuttelee avaamaan lehden. Taitossa on nähty vaivaa. Yksityiskohtia on hiottu ja erilaisia graafisia elementtejä on kehitetty sisällön tueksi ja visuaalisuutta lisäämään. Kuvat ovat laadukkaita, ammattimaisia ja aikakauslehtimäisiä.”

Näin Oma media -kilpailun raati arvioi Era Contentin tekemää Kemia-Kemi-lehteä. Lehti nousi arvioinnissa neljän parhaan joukkoon, ja sai tuomaristolta kunniamaininnan laadukkaasta sisällöstään. Oma media -arvioinnissa oli mukana tänä vuonna 29 organisaatiomediaa: verkkosivuja, lehtiä sekä yksi sosiaalisen median kanava, monimediakokonaisuus ja intranet. Kisan voiton vei ulkoministeriön Kehitys-Utveckling-lehti.

Tuomariston puheenjohtaja Raine Tiessalon mukaan arvioidut mediat vaikuttivat edellisvuosia laadukkaammilta.

”Se saattaa kertoa siitä, että hyvin tehdyn viestinnän merkitys organisaation strategisena voimavarana on ymmärretty ylintä johtoa myöten. Organisaation tekeminen ja merkitys voidaan tehdä selväksi ainoastaan viestinnän avulla”, Tiessalo sanoo.

Menestyviä lehtiuudistuksia

Kemia-Kemi-lehti on kemian alan kotimainen ammattijulkaisu, jolla on yli 10 000 lukijaa. Lehden uutiskirjettä tilaa yli 4 600 alan asiantuntijaa ja päättäjää, ja nettisivustolla kemia-lehti.fi on yli 5 500 eri kävijää kuukaudessa. Lehti ilmestyy vuonna 2023 viidesti – joulukuussa vetytalouteen keskittyvänä erikoisnumerona.

Era Content on tehnyt Kemia-lehteä vuoden 2023 alusta lähtien yhteistyössä Suomalaisten Kemistien Seura ry:n, Finska Kemistsamfundet rf:n ja Kemiallisteknillisen yhdistyksen kanssa. Yhteistyön aluksi Kemian brändi, lehden konseptit ja ulkoasu sekä digitaaliset kanavat – verkkosivu ja uutiskirje – uudistettiin läpikotaisin.

”Vuonna 2024 Kemian uudistuminen jatkuu vahvalla panostuksella digikanaviin ja entistä ajankohtaisempaan alan uutisointiin. Yhä useampi juttu julkaistaan ensin tai ainoastaan verkossa, ja suosittu uutiskirje alkaa ilmestyä viikoittain. Printtilehdestä ilmestyy kaksi aiempaa muhkeampaa lukupakettia. Niistä ensimmäinen numero on maaliskuussa ilmestyvä perinteinen ChemBio-messujen messulehti”, Era Contentin toimitusjohtaja Eero Anhava kertoo.

Vuonna 2022 Oma media -kilpailun voitti Asuntosäätiön asukaslehti Kotimaisema, joka sekin tehdään Era Contentissa. Myös Kotimaiseman kisamenestystä edelsi lehden uudistaminen.