Era_keha_refe-1

Saavutettavuus avaimet käteen -palveluna

EU:n saavutettavuusdirektiivi edellyttää kaikkien julkisten organisaatioiden tekstittävän verkkosivuillaan tallenteena olevat video- ja audiosisällöt. Työ- ja elinkeinotoimiston TE-live-lähetykset tuovat yhteen työnhakijat ja työnantajat. Era Content hoitaa keskitetysti näiden tallenteiden tekstitykset kaikille viidelletoista TE-palvelualueelle.

Mistä TE-livelähetyksissä on kyse, TE-liven valtakunnallisen tiimin johtava asiantuntija Sampsa Halmesaari?

Aloimme kehittää livelähetyksiä vuonna 2016, koska meistä oli tärkeää tuoda yhteen sekä työnhakijat että työnantajat samalle alustalle verkkoon. Suorissa lähetyksissä työnhakijat pääsevät tutustumaan avoinna oleviin työpaikkoihin ja työnantajiin puolestaan kertomaan työpaikkailmoitusta yksityiskohtaisemmin tarjolla olevan työn sisällöstä, omasta organisaatiostaan, sen arvoista ja työkulttuurista. 

Palvelumme on tarkoitettu kaikille työnantajille sekä työikäisille ympäri Suomea; sekä työttömille että työllisille aina kesätyöntekijöistä eläkeikäisiin. 

TE-live on nykyisin merkittävä osa TE-palvelujen viestintää ja Livelähetykset vaikuttavat myönteisesti koko TE-palvelujen brändiin. 

Mistä TE-live-lähetykset löytyvät?

Suoria lähetyksiä voi seurata TE-liven verkkosivuilla ja TE-palvelualueiden omilla YouTube-kanavilla. Lähetyksistä tehdään aina tallenteet, jotka löytyvät niin ikään TE-palvelujen sivuilta sekä kunkin alueen omista YouTube-kanavista. 

TE-liven pioneeri on Pohjois-Savo, missä lähetykset ovat pyörineet jo useamman vuoden ajan.  Valtakunnalliseksi palvelu laajentui vuoden 2021 aikana. Vuonna 2022 aiomme päristelemme kunnolla rumpuja ja uskon, että tunnettuutemme tulee kasvamaan. 

Miten EU:n saavutettavuusdirektiivi on vaikuttanut toimintaanne?

Euroopan unionin saavutettavuusdirektiivi on vaikuttanut toimintaamme merkittävästi. Vuoden 2020 syksystä lähtien meidän, kuten kaikkien julkisten organisaatioiden, on pitänyt tarjota verkkosivuilla tallenteena oleville video- ja audiosisällöille tekstitykset. 

Direktiivin voimaan tulon lähestyessä totesimme, että videoiden tekstittäminen olisi meille äärimmäisen aikaa vievä ja raskas prosessi.  Tarvitsimme kumppanin hoitamaan videoiden tekstityksen puolestamme ja Era valikoitui Hanselin kautta tehdyssä tarjouskilpailussa kumppaniksemme.

Palvelumme
TE-keskuksille

Mitä kaikkea videoiden tekstitystyö pitää sisällään?

Saamme tekstitykset Eralta avaimet käteen -periaatteella. He poimivat uudet videot Youtube-kanaviltamme, hoitavat niihin tekstitykset valitsemillamme kielillä ja syöttävät tekstit videoihin. Videot tekstitetään aina kielellä, jota videolla puhutaan. Lisäksi voimme tilata videoon tekstitykset useilla eri kielillä. Ne kaikki hoituvat Eran kautta. 

Kun perehdytän kollegoitani uusilla alueilla TE-liven pariin, herää aina kysymys, että miten tekstitykset hoidetaan. Kun kerron, että asia hoituu automaattisesti kumppanin toimesta, niin kaikki ihmettelevät, että voiko se olla näin helppoa! 

Kaikki on toiminut Eran kanssa erittäin hyvin. Olemme todella tyytyväisiä prosessiin. Aikataulut ovat pitäneet ja kaikki on toiminut kuin rasvattu.

KEHA-keskus on valtakunnallinen, maantieteellisesti hajautetulla toimintamallilla ja verkostomaisesti toimiva ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintopalveluja tuottava virasto.

Haluatko kuulla lisää?

Eero Anhava

Toimitusjohtaja ja osakas
040 123 4567
eero.anhava@eracontent.fi