Design ja visuaalinen viestintä

Huolella suunniteltu ja taidolla toteutettu visuaalisuus erottaa joukosta ja synnyttää vahvoja mielikuvia. Me Erassa luomme visuaalisen ilmeen ja herätämme sen eloon, olipa kyseessä sitten kuvakerronta, videot, animaatiot tai painotuotteet. 

Visuaalinen kerronta vangitsee katseen, herättää tunteen, kertoo tarinan, saa syventymään. Ilman vahvaa visuaalisuutta viestitulvassa on vaikea menestyä.

Me Erassa näemme visuaalisuuden erottamattomana osana brändiä ja sen lukemattomat sovellukset oleellisena osana sisältöjä. Rakennamme kokonaisia visuaalisia ilmeitä ja kuvamaailmoja sekä konseptoimme vaikuttavia visuaalisia ratkaisuja. Toteutukset videotuotannoista henkilöstökuvauksiin ja brändikuvaston luomisesta yksittäisten sisältöjen kuvittamiseen sujuvat meiltä luovasti ja tehokkaasti.

visuaalisuus ja design-2

”Olemme hurjan tyytyväisiä verkkosivujen raikkaaseen ulkoasuun ja otamme kaiken irti uudesta visuaalisesta ilmeestä. Se tulee näkymään jatkossa muun muassa messuilla ja painotuotteissamme, kuten käyntikorteissamme ja esitteissämme.”

Toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen, Sähköteknisen Kaupan Liitto

Designin koko ketju luovasta suunnittelusta tehokkaaseen toteuttamiseen

Visuaalinen ilme
Visuaalisen ilmeen ydin on organisaation, brändin tai tuotteen missiossa, visiossa, arvoissa ja äänessä. Voimme luoda ilmeen osana kokonaisvaltaista brändiprojektia tai sen jatkumona. Visuaalisen ilmeen keskeisiä elementtejä ovat logo, brändivärimaailma, kuvamaailma ja niiden ilmentymät eri kanavissa. Teemme ilmeestä visuaalisen ohjeistuksen, joka toimii hyödyllisenä työkaluna kaikille graafista suunnittelua tekeville ja tilaaville.

Suunnittelu
Suunnittelemme visuaalisia kokonaisuuksia, konsepteja ja toteutuksia. Suunnittelun lähtökohtana ovat asiakkaamme visuaalinen ilme sekä kohderyhmän käyttäytyminen ja tarpeet. Lopputulos voi olla esimerkiksi median ulkoasupäivitys, kampanjailme, kuvakäsikirjoitus, kuvaussuunnitelma, esite tai vaikkapa TikTok-konsepti.

Visuaalinen sisällöntuotanto
Teemme visuaalista sisältöä lähes tulkoon joka lähtöön: järjestämme kuvauspäivän, animoimme some-sisällöt, kuvitamme artikkelin, toteutamme videon, visutamme printtimainoksen, taitamme lehden… Jokaisella asiakkuudellamme on oma graafikkonsa, joka työskentelee tiiviisti yhdessä muun tiimimme kanssa tehokkaan sisältöprosessimme ohjaamana. 

Visuaalisen viestinnän palvelumme

  • yritys-, brändi- ja tuoteilmeet
  • visuaalinen konseptointi
  • kuvasuunnitelmat
  • printtituotteiden suunnittelu ja taitto
  • videot
  • animaatiot
  • brändi-, henkilö- ja muut kuvaukset
  • kuvaussuunnittelu ja -järjestelyt sekä casting
  • kuvitukset
  • mainokset ja displaybannerit

Kysymyksiä ja vastauksia visuaalisesta viestinnästä

Millaista designin ja visuaalisen suunnittelun osaamista Erassa on?

Meillä on kokonainen visutiimi, joka koostuu design directorista ja useasta graafikosta. Jokaisella asiakkuudellamme on oma, nimetty graafikkonsa, jonka apuna muu tiimi tarvittaessa on. Design directorimme keskittyy erityisesti brändityöhön sekä visuaalisten ilmeiden ja konseptien luomiseen. Visutiimimme osaaminen kattaa kattaa laajasti graafisen suunnittelun eri osa-alueet.

Mihin kanaviin teette graafista suunnittelua?

Teemme graafista suunnittelua niin digitaalisiin kanaviin kuin painotuotteisiinkin. Meiltä syntyvät niin lehtien ja esitteiden taitot ja ilmoitusten teko kuin videot, animaatiot ja display-bannerit. Keskeistä on suunnitella sellaisia visuaalisia ratkaisuja, jotka tavoittavat kohderyhmän heidän suosimassaan ympäristössä.

Toteutatteko yrityskuvauksia?

Suunnittelemme ja toteutamme yritys-, brändi- ja henkilökuvauksia avaimet käteen -periaatteella. Meillä on valtakunnallinen kuvaajaverkosto, jonka kautta voimme järjestää kuvaukset kustannustehokkaasti eri puolilla Suomea. Huolehdimme myös kuvausjärjestelyistä, kuten lokaatioiden valinnasta, castingista, meikkauksesta ja rekvisiitasta. Saat kuvauksesta haluamasi määrän kuvia määrittelemiisi käyttötarkoituksiin täysillä oikeuksilla.

Kuinka paljon valmiita kuvia brändikuvauksessa syntyy?

Sovimme siitä aina tapauskohtaisesti asiakkaan kanssa. Tyypillisesti valmiita, käsiteltyjä kuvia tehdään noin sata. Käsittelemme kuvat haluttuihin formaatteihin, ja voimme esimerkiksi syöttää ne suoraan asiakkaan kuvapankkiin.

Teettekö printtituotteiden suunnittelu- ja taittotyötä?

Meillä on erittäin vahva osaaminen printtituotteiden visuaalisesta suunnittelusta, konseptoinnista ja tuottamisesta. Teemme asiakaslehtiä usealle asiakkaallamme, ja olemme uudistaneet useita aikakauslehtiä eri mediataloille. Olemme olleet mukana myös täysin uusien kaupallisten printtilehtien ulkoasusuunnittelussa.

Haluatko kuulla lisää?

Eero Anhava

Toimitusjohtaja & osakas
040 530 4895
eero.anhava@eracontent.com

Leena Majaniemi

Design Director
040 566 9883
leena.majaniemi@eracontent.com

Tutustu seuraavaksi työmme tuloksiin!