Verkkosivustot ja -palvelut

Hyvästä verkkosivustosta on moneksi: tiedon jakajaksi, konversioiden takojaksi ja liidien luojaksi. Se aukenee kerros kerrokselta, jolloin kaikki kohderyhmäsi tuntevat, että sivustosi on juuri heitä varten.

Verkkosivusto on monille organisaatioille se kaikkein tärkein paikka kohdata eri kohderyhmät ja palvella asiakkaita. Verkkopalvelua voikin ajatella destinaationa, jonne ihmiset hakeutuvat omatoimisesti ja jonne muut kanavat heitä aktiivisesti ohjaavat. Ländääpä sivustollesi siis kuuma liidi, potentiaalinen työnhakija, taustatietojen etsiskelijä, oma työntekijä tai satunnainen surffailija, on tärkeää, että hän kokee tulleensa huomioiduksi ja saa itselleen hyötyä.

Me Erassa olemme suunnitelleet ja toteuttaneet verkkosivustoja yhden hengen yrityksen ”käyntikortista” kymmeniätuhansia ihmisiä palveleviin suuriin sisältöpalveluihin. Kokonaisten saittitoteutusten lisäksi olemme tehneet lukuisia täsmäiskuja olemassa olevien sivustojen parantamiseksi ja täydentämiseksi: rakentaneet landing pageja eli ländäreitä, toteuttaneet laajoja palvelukuvausosioita sekä suunnitelleet hakukoneoptimoituja teemaosioita. Lähdemme aina liikkeelle asiakkaamme tarpeesta, selvitämme kohderyhmien tarpeet ja mietimme fiksuimman teknologisen toteutustavan.

verkkosivut-2

”Oli iso askel harpata pois erillisten sovellusten viidakosta Hubspotin maailmaan, jossa samalla alustalla ylläpidämme verkkosivustoja, hallitsemme osoitteistoja, lähetämme uutiskirjeitä sekä seuraamme ja analysoimme tuloksia. Olemme myös hurjan tyytyväisiä verkkosivujen uuteen raikkaaseen ulkoasuun.”

Toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen, Sähköteknisen Kaupan Liitto

Näin toteutamme sivustoprojektin

Rakennamme projektimme aina asiakkaan tarpeista ja toimeksiannon laajuudesta lähtien. Voimme vastata sivuston suunnittelusta ja toteutuksesta avaimet käteen -periaatteella tai toimia yhteistyössä muiden toimistojen kanssa. Löydämme sopivan kokoisen ratkaisun kaikenlaisiin tarpeisiin, ja olemme tehneet sivustoprojekteja niin startupeille, julkishallinnolle, yhdistyksille kuin pörssiyrityksillekin.

Tyypillisesti sivustoprojekti pitää sisällään seuraavat vaiheet:

Starttipalaveri ja projektisuunnittelun käynnistyminen
Määrittelemme projektin laajuuden, tavoitteet, aikataulun, tiimin, vastuut ja toimintatavat.

Palvelumuotoilu
Paneudumme sivuston kohderyhmien tarpeisiin ja käyttäytymiseen luomalla käyttötapaukset ja käyttäjäprofiilit. Rakennamme asiakaspolut ja suunnittelemme konversiot.

Käyttökokemus ja käyttöliittymä
Suunnittelemme sivustolle rakenteen, visuaalisen ilmeen ja tarvittavat toiminnot. Otamme huomioon saavutettavuuden.

Sisällöntuotanto
Teemme uutta sisältöä tai päivitämme olemassa olevaa sisältöä uuden sivuston vaatimuksiin vastaavaksi. Hakukoneoptimoimme kaiken sisällön ja otamme huomioon saavutettavuusvaatimukset.

Tekninen toteutus
Tekninen kumppanimme vastaa verkkopalvelun teknisestä toteuttamisesta valitulle alustalle, kuten WordPressiin tai Hubspotiin.

Testaus ja julkaisu
Testaamme sivuston toiminnan ja viilaamme kaikki yksityiskohdat kuntoon. Julkaisemme sivuston ja voimme suunnitella siihen liittyvän markkinoinnin esimerkiksi somekanavissa.

Jatkokehitys ja ylläpito
Kehitämme sivustoa yhteistyössä asiakkaamme kanssa osana sisältökumppanuuttamme. Voimme vastata myös sivuston teknisestä ylläpidosta valitun teknisen kumppanin kanssa.

Kysymyksiä ja vastauksia verkkosivuprojekteista

Meillä on tekninen kumppani sivuston toteutukseen, mutta haluaisimme kehittää sivustomme sisältöjä. Miten tässä kannattaisi edetä?

Pienemmissä sivustoissa tehokas työtapa on usein käydä läpi olemassa olevat sivut yksitellen ja hioa niiden sisällöt ääneltään yhdenmukaisiksi, kohderyhmiään puhutteleviksi ja konvertoiviksi. Suuremmissa uudistuksissa tekeminen kannattaa pilkkoa osiin, ja aloittaa esimerkiksi käyttötapausten, käyttäjäprofiilien ja sisältökonseptien määrittelemisestä.

Otamme sivuston sisältöjen kehittämisessä huomioon muun muassa sisältöjen kiinnostavuuden, ymmärrettävyyden, käyttäjäkokemuksen ja hakukoneoptimoinnin. Tehokas editointiprosessimme takaa sisältöjen laadun sekä sen, että niissä on huomioitu kaikki oleelliset sisällölliset näkökulmat.

Millä teknologioilla olette tehneet verkkosivustouudistuksia?

Olemme teknologiariippumattomia ja suosittelemme asiakkaillemme heidän tarpeisiinsa parhaiten vastaavia ratkaisuja. Teknisen toteutuksen teemme aina projektin laajuuteen ja teknisiin vaatimuksiin parhaiten sopivan teknisen kumppanin kanssa. Eniten sivustoprojekteja olemme tehneet WordPress- ja HubSpot-alustoille.

Kuinka varmistatte projektin pysymisen arvioidussa budjetissa ja kustannusraameissa?

Teemme verkkosivustouudistuksia joko kiinteällä hinnalla tai tuntilaskutuksena, jolloin annamme etukäteen työmääräarvion. Olemme pysyneet erittäin hyvin arvioiduissa työmäärissämme.

Haluatko kuulla lisää?

Eero Anhava

Toimitusjohtaja & osakas
040 530 4895
eero.anhava@eracontent.com

Tutustu seuraavaksi työmme tuloksiin!