Riitta_Pollari

Millaisia ihmisiä kasvuyrityksen kannattaa palkata?

Olemme vuoden aikana palkanneet yhtiökumppanini Eero Anhavan kanssa sisältöalan yritykseemme sisältötoimisto Era Contentiin kymmenkunta ihmistä. Tulevaisuudessa palkkaamme lisää. Ihmisen rekrytointi kasvuyritykseen on kiinnostavaa, vaativaa ja vastuullista. Niinpä siitä kannattaa kirjoittaa sananen.

Kun rekrytoin työntekijän omaan yritykseeni, käyn aina päässäni saman ajatusleikin: voisikohan tämä ihminen pyörittää omaa firmaa? Hän ei todellakaan välttämättä ole ihminen, joka haluaisi olla yrittäjä, mutta loppupäätelmäni rekrytoiduista on aina sama: hän kykenisi siihen! Hän tekee töitä yrittäjämentaliteetilla eli ottaa vastuuta, kestää riskejä sekä keksii ja kehittää.

Monet muutkin asiat ovat tärkeitä, kun etsimme uutta ihmistä.

1. Hänen mielestään maailman ja elämämme muuttuminen on itsestään selvä juttu. Hän ei haikaile maailmaa, jossa ennen kaikki oli kunnossa. Sen sijaan hän oppii menneisyydestä ja suhtautuu siihen kiinnostuneesti ja analysoiden.

2. Hänellä on terve arvomaailma. Kaikkialla puhutaan ketteryydestä, mutta hän ei vaihda arvomaailmaansa ketterästi tarpeen tullen. Hän uskoo maailmaan, jossa on tärkeää olla hyvä ja arvostaa toisia ihmisiä.

3. Hän tykkää ajatella. Varsinkin muutoksen keskellä eläminen edellyttää kunnon ajattelua. Hän ajattelee ja oppii perusteellisesti, jotta pystyy toimimaan nopeasti.

4. Hän haluaa tehdä töitä ihmisten kanssa, joiden mielestä maailmaa voi muuttaa. Maailman muuttaminen on hänen mielestään kiinnostavaa ja hän uskoo, että elämä on täynnä vaihtoehtoja. Hän ei ole ihminen, joka ajattelee, että tämä on maailman ainoa paikka, jossa voin olla töissä tai tämä on maailman ainoa työ, jota voin tehdä. Niinpä hän voi lähteä minä päivänä tahansa.

5. Hän tykkää kokeilla. Jos kaikki ei aina mene heti putkeen, hän ajattelee, että tulipa  kokeiltua tätäkin ja tulipas taas opittua lisää. Samoin hän suhtautuu muiden tekemisiin.

6. Hän ei ole alamaisihminen tai hierarkiahemmo. Hän tietää kyllä oman osaamisensa. Hän ei suostu jäämään yksin vaan vaatii, että myös vaikeissa tilanteissa vastuu kannetaan yhdessä.

7. Hän ei muutu työorganisaationsa näköiseksi. Sen sijaan hän ajattelee, että organisaatio voi ottaa vaikutteita häneltä.

8. Hän pitää kiinni osaamisestaan, kehittää itseään ja on laajasti kiinnostunut maailmasta. Hän kehuu työkavereitaan, joilta hän oppii uutta.

9. Hän ei ole täydellinen, koska hän tietää, että täydellisyyttä ei ole. Hän on optimisti, mutta myös ymmärtää, että meillä kaikilla on huonoja päiviä ja vaikeita aikoja. Hänen mielestään täydelliset ihmiset ovat hiukkasen hassuja.

10. Hänen suurin intohimojensa kohde ei ole työpaikan paras parkkiruutu. Hänen työelämänsä ei koostu loman odottelusta, vaikka hän tietääkin, että loma tekee hänelle taatusti hyvää.

Millainen on sinun listasi? Se voi olla hyvin erilainen kuin minun. Onneksi meitä ihmisiä, yrittäjiä ja yrityksiä on moneen makuun.

Riitta Pollari on Era Contentin sisältöjohtaja ja perustaja.