ERA_Artikkeli_desktop_2000x1500

Kotoisa Kotimaisema-lehti valittiin parhaaksi mediaksi ProComin kisassa

Asuntosäätiön Kotimaisema-lehti on voittanut ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n vuotuisen Oma media -kilpailun. Era ja Asuntosäätiö uudistivat asukaslehden kannesta kanteen ohjenuoranaan ihmisläheisyys ja elämänmakuisuus.

Kotimaisema-lehti vei Oma Media -kilpailun voiton yhdessä vuosikertomusten sarjassa kisanneen Vaisalan vuosikertomuksen kanssa. Kotimaisema on Asuntosäätiön asiakaslehti, joka jaetaan säätiön asumisoikeus- ja vuokra-asukkaille. Lehden painos on 19 000 kappaletta.

Kilpailun tuomaristo kiitti Kotimaisemaa korkeatasoisesta, selkeästä ja ajankohtaisesta sisällöstä. Tuomariston mukaan lehdestä välittyy kodikas tunnelma ja inhimillinen ote, ja sen visuaalinen ilme on pienintä yksityiskohtaa myöten hiottu.

Vuoden 2022 Oma Media -arviossa oli mukana verkkosivuja, lehtiä ja podcasteja. Vuosikertomukset kisasivat omassa sarjassaan. Tuomariston puheenjohtajan Raine Tiessalon mukaan laadukkaimmille medioille yhteistä on se, että ne lähestyvät omaa aihealuettaan monipuolisesti ja rehdisti.

”Olen ilahtunut siitä, että yhä useampien organisaatioiden viestinnässä ja sisällöissä on journalistisia piirteitä. Uskottavuus ja merkityksellisyys vahvistuu, kun aiheita lähestytään laajemmin kuin omasta kapeasta näkökulmasta ja organisaation toiminta kytketään osaksi laajempaa yhteiskunnallista kontekstia”, Tiessalo sanoo.

Ihmisläheisyyttä ja elämänmakua

Era Content on tehnyt Kotimaisemaa vuoden 2022 alusta saakka. Eran ja Asuntosäätiön yhteistyö alkoi Kotimaisema-lehden täydellisellä uudistamisella. Työn tuloksena niin lehden rakenne, juttukonseptit, visuaalisuus kuin fyysinen olemuskin uudistuivat.

”Päätimme yhdessä Asuntosäätiön tiimin kanssa tehdä vetovoimaisen lehden, jossa asukkaat pääsevät ääneen. Lehden linja on avoin, ystävällinen ja positiivisen suorapuheinen”, Kotimaisema-tiimin sisältöjohtaja Ulla Veirto Erasta kertoo.

Lehdessä kerrotaan monenlaisista ihmisistä ja elämäntilanteista sekä asumiseen liittyvistä yhteiskunnan ilmiöistä. Lukija löytää joka numerosta myös parhaat vinkit vaikkapa energiansäästöön ja parvekeyrttien kasvattamiseen.

”Kotimaisemassa nousee esiin mukavasti toisista välittämisen ja naapureiden yhteistyön voima – emme koskaan jyrise ankaran isännöitsijän äänellä. Ja mikä sisällöntekijän kannalta hauskinta, Asuntosäätiön koteihin lemmikkieläimet ovat tervetulleita. Olemmekin jo haastatelleet villakoiria ja rescue-kissoja Rellua, Ruutia, Hippua, Nyyrikkiä ja Pylleröä.”

Voittoisaa lehtiuudistusta Erassa olivat tekemässä Ulla Veirton lisäksi sisältöjohtajat Riitta Pollari ja Titta Kiuru, AD Leena Majaniemi ja asiakkuusjohtaja Kristina Herbert.