messinkilaatta-2

8 vuotta Eraa – 8 muistoesinettä, jotka muuttavat mukanamme

Kahdeksan vuotta sitten pieni messinkikyltti kertoi upouuden sisältötoimiston syntymästä, nyt kirkkaana loistava valomainos toivottaa vieraat tervetulleiksi uusiin, entistä isompiin tiloihimme. Molemmat ovat tärkeä osa historiaamme.

Messinkikyltti

Muutot ovat selkeitä virstanpaaluja kasvuyrityksen kehityksessä. Era perustettiin elokuussa 2014 Lönnrotinkadulla sijaitsevan toimistohotellin pienessä huoneessa. Muutto kivenheiton päähän Lönnrotinpuistikon äärelle oli edessä jo muutaman kuukauden päästä, kun ensimmäinen palkattu työntekijä astui remmiin. Silloin hankittiin myös arvokkuutta huokuva messinkikyltti, joka ruuvattiin oveen ohjaamaan vieraat perille.

Osoite ja ovikyltti olivat siis kohdallaan, mutta olosuhteet muuten suht koht vaatimattomat: Kahvimaito säilytettiin ikkunaruutujen välissä, lisäsähköä saatiin jatkojohdolla seinänaapurilta ja tiskit pestiin vadissa wc:n puolella. Jos sulake sattui pamahtamaan kesken neuvottelujen, esiin kaivettiin kynttilä, jonka valossa näki allekirjoittaa sopimuksen asiakkaan kanssa.

Neljästä marimukista se lähti

Kahvi Erassa on juotu läpi kahdeksan vuoden Marimekon Oiva-kupeista, joiden erilaiset kuosit kertovat puun vuosirenkaiden tavoin firman kasvun sykäyksistä. Ensimmäiset kupit oli ostettu kaukonäköisesti jo ennen yrityksen perustamista Marimekon Kiteen tehtaanmyymälän kesäalesta – kuitenkin maltillisesti vain neljä kappaletta.

 

Potretit

Ensimmäisen kerran uusi eralainen tapaa tulevia työkavereitaan todennäköisesti valokuvauksen yhteydessä. Tyyli on pysynyt samana ensimmäisistä ruuduista lähtien, ja kuvat ovat kunniapaikalla toimistomme seinällä. Myös uuden Takomotien toimistomme sisustussuunnitelmassa kuville katsottiin paikka heti kättelyssä.

Pieni haaste Eran vauhdikkaan kasvun kannalta on se, että kuvien kehykset ovat loppu eikä samanlaisia tunnu enää löytyvän mistään. 

Erakko-patsas

Erassa on omanlaisensa – erakoinen – huumori. Niinpä kun perustajakaksikko Riitta Pollari ja Eero Anhava halusivat palkita erityisen ansioituneita eralaisia, he etsivät käsiinsä mahdollisimman ruman ja mauttoman palkintopystin.

Startupmaista kovaa kasvua ja päämäärätietoista bisnes-mindsettia huokuvan palkinnon sai kaikkien aikojen ensimmäinen Vuoden Erakko Henna Rautiainen vuonna 2017.

Kun Erakko-patsasta käytiin hankkimaan seuraavana vuonna Salla-Mari Kinnuselle, selvisi, että alkuperäinen toimittaja oli lopettanut niiden valmistamisen kysynnän hiivuttua. Onneksi mauttomia pystejä löytyi muualta, ja Salla sai yhdessä tekemisen voimaa viestivän tunnustuksensa. Jostain syystä kumpikaan Vuoden Erakoista ei koskaan vienyt pystejään kotiin. Pakkasimme ne kuitenkin jälleen kerran mukaamme uudelle toimistolle, sillä ovathan ne mitä mainioimpia ovikiiloja.

Tasavuosi-standaari

Siinä missä Vuoden Erakko -pystit jäivät historian kuriositeetiksi, standaarit ovat lunastaneet pysyvän paikan eralaisessa folkloressa. Marmorijalustalla lepäävä nimikoitu standaari luovutetaan juhlallisesti kaikille tasavuosia juhliville työntekijöille. Puheiden päälle nautitaan sampanjaa sekä kakkua (joka melko varmasti on Fazerin Menorcaa).

 

Parasta kahta prosenttia jo vuodesta -18

Kun kuuluu toimialan taloudellisesti vahvimpaan kahteen prosenttiin vuosi toisensa jälkeen, kelpaa sen kunniaksi pitää esillä Suomen Asiakastiedon myöntämiä Platina-diplomeita. Mikäpä sen hienompaa kuin olla yritys, ”joka luo voimaa tulevaisuuden talouselämään”.

Over and out!

Sisältöjen teko ei ole pelkkää tietokoneen näpyttelyä, vaan vaatii monenlaisia työkaluja ja teknisiä vimpaimia – niitä varten meillä on aivan oma broadcast-kaappimme. Radiopuhelimia tarvittiin, kun kuvasimme Suomen Kansallisteatterin rakennustyömaalla 360-videota.

Seinältä seinälle vie Eran valokyltin tie

Kun muutimme Munkkiniemen puistotieltä neljänteen toimistoomme Pitäjänmäen Kornetintielle, hommasimme ulkoseinään historiamme ensimmäisen valomainoksen. Uuden toimistomme, Takomotie 8:n, julkisivussa kyltille ei ollut paikkaa, mutta emme toki halunneet heittää sitä hukkaan. Nyt komea valomainos luo loistoaan Pitäjänmäentien sijaan uuden toimistomme sisäänkäynnissä – tervetuloa ihmettelemään ja kyläilemään!

OLEMME MUUTTAnEET!

Meidät löytää osoitteesta Takomotie 8. Jos saavut autolla, kiinteistön etupihalla on runsaasti vieraspaikkoja – ja tukeva pyöräteline sisäänkäynnin vieressä. Lähin bussipysäkki on Takomotie ja juna-asema Valimo. Tulevaisuudessa Raide-Jokeri kulkee aivan toimistomme vierestä.